Պռոշյան
ՍԿԻԶԲԸ
Վաճառական Ներսես Թաիրյանն իր գործարանում առաջին անգամ ներդրեց սպիրտի թորման դասական ֆրանսիական տեխնոլոգիան, ինչով նոր թափ տրվեց Հայաստանում կոնյակագործության զարգացմանը :
ՍՈՎԵՏԱԿԱՆ ՇՐՋԱՆ
Խորհրդային Հայաստանում կոնյակի արտադրությամբ զբաղվող շատ գործարաններ, չունենալով շշալցման իրավունք, իրենց արտադրանքն ուղղում էին Երեւանի կոնյակի գործարան, որն էլ հայկական կոնյակը ներկայացնում էր աշխարհին:
ՆՈՐ ՇՐՋԱՆ
Երկու ընկեր՝ Արմեն Գասպարյանն ու Էդուարդ Չոբանյանը, ձեռք բերեցին ԽՍՀՄ տարիներից մնացած և Պռոշյանում գտնվող մի փոքրիկ գործարան ու սկսեցին փրփուն գինիների արտադրություն:
Պռոշյանի կոնյակի գործարանը տասնամյակների նվիրված գործունեության արդյունքում այսօր ունի ալկոհոլային ըմպելիքների ամենալայն տեսականին Հայաստանում և արտահանում է իր արտադրանքն ավելի քան 30 երկիր: