Օգտակար տեղեկատվություն

2022 թվականի լավագույն հայկական կոնյակը

Սիգար մի բաժակ հայկական լավագույն կոնյակով. ի՞նչը կարող է ավելի ռոմանտիկ լինել. Եկեք պարզենք, թե այս պահին ո՞ր հայկական կոնյակն է լավագույնը։ Արտադրություն Քանի որ կոնյակը ֆրանսիական խմիչք է, արտադրության մեջ հետևում են ֆրանսիական պատրաստման տեխնոլոգիաներին: Հայկական կոնյակները տարբերվում են, իհարկե, հումքով։ Արտադրության մեջ օգտագործվում են խաղողի սորտեր, որոնք աճում են միայն Հայաստանի տարածքում (մասնավորապես՝ Արարատյան դաշտում)։ Բացի այդ, սովորաբար օգտագործվում է խաղող, որի քաղցրությունը պետք է լինի 18-20%-ի սահմաններում, ինչը նշանակում է, որ հատապտուղները լիովին չեն հասունացել։ Հայկական կոնյակի արտահանման մասին ավելին իմանալու համար կարդացեք «Ինչպես արտահանել կոնյակ Հայաստանից» բլոգը. Բնութագրերը Բացի կոնյակի պատրաստման որոշակի ստանդարտների և նորմերի առկայությունից, պատրաստման տեխնոլոգիայի մեջ կան որոշակի նրբերանգներ, որոնք որոշում են խմիչքի համը, բույրը և որակը։ Կոնյակի հիմնական հատկանիշները, որոնցով Դուք պետք է որոշեք Ձեր ընտրությունը, թնդություն ու հնությունն են: Դիտարկենք յուրաքանչյուր ցուցանիշ ավելի մանրամասն.
    • Ուժգնություն – սովորաբար 40-57% միջակայքում: Որքան ցածր է խմիչքի ուժգնությունը, այնքան ավելի լիարժեք է բացահայտվում ծաղկեփնջի համն ու բույրը։ Որոշ վարպետներ կարող են հոտով գնահատել կոնյակի տարիքը։ Օրինակ, կա եզակի 40-ամյա կոնյակ, որի ուժգնությունը հասնում է 32-33%-ի, որը փոխհատուցվում է ուժեղ բույրով։
    • Էքսպոզիցիա – հիմնական ցուցանիշը, որով Դուք հեշտությամբ կարող եք կատարել ընտրություն: Կախված ազդեցությունից, կան մի քանի տեսակի կոնյակ. 1. Սովորական – արտադրվում է առնվազն 3 տարի հնեցված կոնյակի սպիրտներից։ 2. Vintage – արտադրվում է առնվազն 6 տարի հնեցված կոնյակի սպիրտներից: 3. Հավաքածու – արտադրվում է վինտաժ կոնյակներից, որոնք լրացուցիչ հնեցվում են առնվազն 3 տարի կաղնե տակառներում:
Պիտակների վրա կան կոնյակի հնեցման 2 տեսակի մակնշումներ՝ այբբենական և աստղերով։ Առաջինը միջազգային է՝ ընդունված ֆրանսիացիների կողմից, իսկ երկրորդը բնորոշ է հայկական կոնյակներին՝ պայմանավորված այն հանգամանքով, որ Խորհրդային Միության տարիներին այս մակնշումն է ընդունվել (չնայած պիտակների վրա առկա է նաև տառատեսակ Ի՞նչ են նշանակում կոնյակի վրա գրա գրված տառերն ու աստղերը • VS – Շատ հատուկ, կաղնու մեջ հնեցված առնվազն 2 տարի; • Բարձրակարգ՝ կաղնե տակառի 3 տարվա հնեցում; • VSOP – Very Superior Old Pale (այլընտրանքային տարբերակ – Old կամ Reserve), 4 տարի հնեցում; • VVSOP – Very Very Superior Old Pale (այլընտրանքով – Vieux),  5 տարի հնեցում; • XO – Extra Old (այլընտրանք – Napoleon կամ Old Reserve), 6 տարի կամ ավելի; • Extra – տեսականորեն, նույնը, ինչ XO-ն, գործնականում այն ​​հաճախ օգտագործվում է ընդգծելու բացառիկ երկար ազդեցությունը, օրինակ՝ 10 տարի և ավելի; • Hors d’Age (այլընտրանքային տարբերակ՝ Vieille Reserve): Տեսականորեն այն նաև քիչ թե շատ համընկնում է XO-ի հետ, գործնականում դա ցույց է տալիս ոչ միայն երկար ազդեցության, այլև ապրանքի անգերազանցելի որակի մասին: Աստղերը մի փոքր ավելի հեշտ ընկալելի են, քանի որ ընդհանուր առմամբ դրանք նշանակում են սովորական խմիչքներ. • Երեք աստղ. այս կոնյակի սպիրտը (կամ մի քանի սորտերի խառնուրդ) 3 տարվա կյանք ունի տակառում, առանձնանում է հավասարակշռված համով, որը մի փոքր հիշեցնում է կաղնու փայտը, մրգերը, մեղրը և համեմունքները և հաճելի բուրմունք՝ առանց ընդգծված ալկոհոլային երանգի: Նրա գույնը բաց սաթ է, իսկ ուժը 40 ° է: • Չորս աստղերը, համապատասխանաբար, վկայում են չորս տարվա ազդեցության մասին: Խմիչքի ուժգնությունը 41 ° մակարդակում է, իսկ շաքարի պարունակությունը չի գերազանցում 1,5% -ը: Համի մեջ գերակշռում են բոված պնդուկն ու վանիլինը։ • Հինգ աստղը ցույց է տալիս 5 տարվա հնեցման կոնյակը և 42° ցուցիչը: Համն ավելի ինտենսիվ է, ընկույզային նոտաներով, գույնը՝ մուգ։ Ենթադրվում է, որ որքան երկար է բացահայտումը, այնքան ավելի նուրբ է կոնյակի համը, բույրը և այնքան ավելի է գնահատվում այն: Գնային կատեգորիա Ավելորդ չի լինի հաշվի առնել խմիչքի արժեքը: Վերոնշյալից հետո թվում է, թե ամեն ինչ ակնհայտ է, և ընտրության հետ կապված դժվարություններ չպետք է լինեն։ Բայց կախված տարիքից, ուժից և ապրանքանիշից՝ գները տարբերվում են՝ սկսած 600 ռուբլուց, իսկ հավաքածուի համար կարող են հասնել 30000 ռուբլու, յուրահատուկ տեսակների։ Ուստի այս ոգելից խմիչքի ընտրության ժամանակ արժե հաշվի առնել այս գործոնը։ Լավագույն կոնյակը Եվ վերջապես, ի՞նչ պետք է ընտրել։ Հայաստանում կան տարբեր տեսակի կոնյակի բազմաթիվ ապրանքանիշեր, սակայն նախապատվությունը տրվում է ժամանակի ընթացքում փորձարկված, ինչպես նաև համաշխարհային ցուցահանդեսներում միջազգային կազմակերպությունների դրական գնահատականներին արժանացած կոնյակները։ Անվիճելի առաջատարը ամենահին գործարաններից մեկն է, այն է՝ Երևանի կոնյակի գործարանը, որն իր պատմությունը սկսել է 1887թ. Հաշվի առնելով բոլոր բնութագրերը, ինչպես նաև գնային կատեգորիան, որը հասանելի կլինի շատերին՝ լավագույն կոնյակը 5 աստղանի Արարատն է: Այն ունի նուրբ, թարմացնող բուրմունք սալորի, դեղձի և չորացրած մրգերի նոտաներով, մուգ շոկոլադի երանգով; Ունի նուրբ համ՝ սև հաղարջի ինտենսիվ երանգներով և փափուկ քաղցր նոտաներով և կատարյալ է ցանկացած խնջույքի համար, ինչպես նաև որպես նվեր: Եթե ​​Դուք երբևէ չեք փորձել հայկական կոնյակ, բայց մեծածախ ներմուծման կարիք ունեք, exportarmenia.am հարթակը Ձեզ կտրամադրի բոլոր անհրաժեշտ տվյալները և կկազմակերպի արտադրանքի նվազագույն չափաքանակի արտահանում փորձարկման համար։